wijook header3

Afdrukken

Internationale Links

PKS-nl 

ProstaatKankerStichting.nl is de patiëntenorganisatie die lotgenotencontact biedt, voorlichting geeft en de belangen behartigt van mannen met prostaatkanker en hun naasten met als doelstelling 'het bevorderen van het lotgenotencontact, het verstrekken van informatie en voorlichting en belangenbehartiging'.

 

 

 logo

EPCEL-Ne is een stichting. Hier is voor gekozen om het forum en de bijeenkomsten enige zekerheid van continuïteit te geven. We zijn dus geen vereniging. Prostaatkankerpatiënten kunnen in het forum hulp vinden om optimaal te kunnen communiceren met hun specialisten. De kwaliteit van die hulp hangt af van de kennis die binnen het forum aanwezig is. En de instelling om elkaar te willen helpen.

 
 Stichiting Diagnose Kanker Stichting Diagnose Kanker   

Nfk

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) is dé kankerpatiëntenbeweging van Nederland die opkomt voor de belangen van mensen geraakt door kanker. Onze organisatie bestaat uit een koepel van 25 kankerpatiëntenorganisaties die patiënten vertegenwoordigen met een specifieke vorm van kanker of een patiëntengroep.

 

 logo europauomo

Europa Uomo vzw is een Europese koepelorganisatie van 23 patiëntengroepen voor prostaatziekten en -kanker.

 
 ESO 2008_small

Europese School voor Oncologie (ESO)

 

ecpc 03

De Europese coalitie van kankerpatiënten is dé stem van de Europese kankerpatiënten. De coalitie vertegenwoordigt de belangen van alle kankerpatiëntengroepen in het debat rond de Europese gezondheidszorg en bieden een forum voor Europese kankerpatiënten voor uitwisseling van informatie en het delen van (praktijk)ervaringen.

 

 EMA 

Het Europees Geneesmiddelenbureau is een gedecentraliseerd agentschap van de Europese Unie, gevestigd in Londen. Het Agentschap is verantwoordelijk voor de wetenschappelijke beoordeling van geneesmiddelen ontwikkeld door farmaceutische bedrijven voor gebruik in de Europese Unie.

 

USTOO int

Us TOO Internationale Prostate Cancer Education & Support Network is een non-profit prostaatkankernetwerk van wereldwijd 325 patiëntengroepen, waaronder Wij Ook België vzw.

 

WHO

De World Health Organization is de leidende en coördinerende autoriteit voor gezondheid binnen de Verenigde Naties.

 

 DG SANCO

DG SANCO

 
 NCCS  Site voor patiënten in de VS.  
Heidi wiki Heidi: Health in Europe: Information and Data Interface. De Europese wikipedia voor gezondheid.  
Inst.Nat.du.Cancer  Officiële site in Frankrijk.  

ClinLocPCa

 "Beslissingshulp in klinische gelokaliseerde prostaatkanker" onderdeel van de Agency for Healthcare Research and Quality (AHRQ).

 
 EudraCT  Alle gegevens over clinical trials in Europa.  
 Inspire  Dagelijkse info over PCa topics  
Duos De Nederlandse stichting Dutch Uro-Oncology Studygroup (DUOS) is een studiegroep van 35 aangesloten ziekenhuizen, voor studies bij prostaatcarcinoom, blaascarcinoom en zaadbalkanker. Momenteel worden 13 studies uitgevoerd onder de vleugels van DUOS. De resultaten worden op de site vermeld, in een voor patiënten klare taal.