wijook header3

Afdrukken

Europese patiëntendag

Jaarlijks wordt, meestal op de derde zaterdag van september, een Europese Patiëntendag Prostaatkanker georganiseerd. Wij Ook vzw is er in geslaagd, hiertoe een samenwerkingsverband met de medische faculteiten van de Vlaamse universiteiten tot stand te brengen. De sprekers zijn dan ook van topkwaliteit.
Deze informatiedag wordt elk jaar in een andere locatie georganiseerd.

De 2017 editie van de Europese Patiëntendag Prostaatkanker zal plaats vinden op zaterdag 23 september 2017  in de 'Oude Gevangenis' te Hasselt. U kan het programma (onder voorbehoud) hier terug vinden.

Op zaterdag 27 augustus 2016 vond de 11e editie van de Europese Patiëntendag Prostaatkanker plaats in het Groot Begijnhof Leuven (Convent van Chièvres). 

In 2015 heeft de 10de Europese Patiëntendag Prostaatkanker plaatsgehad in het Universitair Ziekenhuis Brussel (auditorium Kiekens). U vindt het programma hier. U kan de presentaties nalezen in ons ledenmagazine PROSTAATinfo (decembernummer 2015).

In 2014 heeft, in het Universitair Ziekenhuis Gent, de 9e Europese Patiëntendag Prostaatkanker plaatsgehad rond het thema "Alles wat een leek over prostaatkanker moet weten". U vindt het programma hier. U kan de presentaties nalezen in ons ledenmagazine PROSTAATinfo nrs. september en december 2014.

In 2013 heeft, in de Universiteit Antwerpen, de 8ste Europese Patiëntendag Prostaatkanker plaatsgehad rond het thema "Informeren, maatwerk voor elke patiënt". U kan hier de presentaties van de Europese patiëntendag 2013 online raadplegen.  

U kan nog steeds de presentaties en de bijhorende teksten van de sprekers nalezen: van de Europese patiëntendag 2012, met als thema "Niet kankeren over prostaatkanker", alsook die van de Europese patiëntendag 2011, met als thema "Prostaatkanker: genezen en/of controleren".