Studie naar levenskwaliteit bij prostaatkankerpatiënten (EUPROMS)

EUPROMS, het eerste onderzoek gericht op levenskwaliteit bij prostaatkanker, uitgevoerd door patiënten voor patiënten, baseert zich op bijna 3.000 online enquête-antwoorden van mannen met prostaatkanker in Europa.

EUPROMS (de Europa Uomo Patient Reported Outcome Study) is het allereerste onderzoek naar de levenskwaliteit van prostaatkanker dat door patiënten voor patiënten wordt uitgevoerd, gebaseerd op bijna 3.000 antwoorden op een online vragenlijst door mannen met prostaatkanker in heel Europa.

De bevindingen hebben betrekking op de algemene levenskwaliteit, geestelijke gezondheid, seksuele functie, incontinentie, ongemak, vermoeidheid en slapeloosheid – en deze worden allemaal behandeld in een downloadbare Nederlandstalige PowerPoint-presentatie.

De bevindingen bieden informatie die patiënten en hun artsen kan helpen bij het nemen van beslissingen over behandelingen, bij het voeren van campagnes voor een vroege diagnose van prostaatkanker en het promoten van benaderingen zoals active surveillance.

“We hopen van harte dat onze leden en mannen met prostaatkanker deze nieuwe presentatie zullen gebruiken om belangrijke boodschappen over het belang van vroege diagnose te verspreiden”, zegt Europa Uomo & Wij Ook België voorzitter André Deschamps. “Uit de gegevens die we hier presenteren, wordt heel duidelijk dat hoe verder de prostaatkanker bij de diagnose is gesteld, hoe slechter de effecten van de behandeling op de kwaliteit van leven zijn.”


Heeft u weet van interessante informatie of onderzoek over prostaatkanker? Wij nodigen u uit om uw bevindingen met ons te delen. Uw inzichten kunnen anderen helpen.

Laat het ons weten